Chutney rabarbarowy z dodatkiem cebuli to mieszanka kwaśnych, słodkich oraz pikantnych smaków. Korzenne i aromatyczne przyprawy nadają mu wyjątkowego, lekko orientalnego, charakteru. Ten sos, albo jak niektórzy twierdzą pikantny dżem, idealnie sprawdza się do mięs i serów, a także jako dodatek do dań z grilla. Szczypta orientu w polskiej kuchni.
Chutney rabarbarowy powstaje w niewielkiej firmie, która z pasją do przetworów zamyka niezwykłe smaki w słoikach.
Składniki: rabarbar, cukier trzcinowy, cebula, ocet jabłkowy, rodzynki suszone, imbir, sól, goździki, chili
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 762 kJ/180 kcal; Tłuszcz: <0,5 g; w tym - kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g; Węglowodany: 41g; w tym - cukry: 37g; Białko: 1,1g; Sól: 0,17g
Wartość odżywcza jest zależna od pory roku i odmiany surowców. W tabeli podano wartość średnią.
Produkt Pasteryzowany
Gospodarstwo Sadownicze Alina Paluch i córka "Samo jabłko" wyciskają z jabłek i innych owoców to co najlepsze. Ta rodzinna firma od pokoleń z czułością i pasją tworzy produkty najwyższej jakości.