Olej z orzecha włoskiego BIO

45.00 PLN
Brak w magazynie

Ekologiczny olej z orzecha włoskiego pochodzącego z małego, ekologicznego i rodzinnego gospodarstwa na Lubelszczyźnie. 

Ekologiczny olej z orzecha włoskiego doskonale sprawdzi się w kuchni jako dodatek do sałatek, twarogu, makaronów, kaszy i ziemniaków. Doskonale smakuje również z chlebem.

Orzechy włoskie, z których powstaje ekologiczny olej uprawiane są metodami ekologicznymi w rodzinnych gospodarstwach na Lubelszczyźnie i na Podkarpaciu. 

Olej ten uzyskuje swój niezwykły smak dzięki tłoczeniu starą, styryjską metodą.

Pojemność:
250 ml
Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Monika Styczek-Kuryluk

Z szacunku do tradycji i ekologii na bazie rodzinnego gospodarstwa powstała Firma EGR Monika Styczek-Kuryluk, gdzie wytwarzane są wyjątkowe oleje, mąki, kasze i inne pyszności.