- Zobacz wszystkie warianty jako listę
KOD | waga | Dostępność | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
W magazynie
|
17.00 PLN | ||||
651C1ACA5B7A9
|
W magazynie
|
52.00 PLN | |||
651C1AAEF0891
|
W magazynie
|
30.00 PLN | |||
651C1AB54309D
|
W magazynie
|
24.00 PLN |
Nasz miód rzepakowy powstaje z nektaru zbieranego przez pszczoły z nadbużańskich pól rzepakowych położonych na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.
To nasze najcenniejsze źródła nektaru. Bogactwo sprawia, że nasz miód jest najwyższej jakości i ma niesamowite właściwości dobroczynne.
Barwa: w stanie płynnym od bezbarwnej do słomkowej, po skrystalizowaniu biało-szaro-kremowy
Smak i zapach: słodki, mdły
Krystalizacja: ciecz gęsta, krystalizująca szybko, po krystalizacji drobnoziarnista, mazista
Skład: witaminy B, K, C, olejki eteryczne, flawonoidy, sole mineralne.
Właściwości lecznicze:
- nektar rzepaku jest najbogatszy w aminokwasy, łatwo przyswajalny przez wątrobę zwiększając przy tym jej możliwości detoksykacyjne
- stosowany w miażdżycy, chorobach wątroby i dróg żółciowych, oraz stanach zapalnych górnych dróg oddechowych.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym.
Informujemy, iż zdjęcia prezentujące oferowany miód mają jedynie charakter poglądowy. Rzeczywisty wygląd w tym w szczególności kolor i konsystencja miodu mogą odbiegać od prezentowanego na zdjęciach.
Małgosia i Jerzy z Pasieki pod Kaliniakiem o pszczołach i miodach wiedzą prawie wszystko. Dlaczego ich miody są takie pyszne? Zawdzięczają to nektarom zebranym na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.