- Zobacz wszystkie warianty jako listę
KOD | waga | Dostępność | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
W magazynie
|
13.00 PLN | ||||
63CFBE9B4C2BE
|
W magazynie
|
15.00 PLN |
Powidła śliwkowe to klasyka, którą uwielbiamy. Robimy je ze śliwek i niewielkiej ilości cukru. Powstają w niewielkim gospodarstwie na terenie Podlasia Nadbużańskiego. Sekret ich doskonałego smaku tkwi w zdrowych, dojrzałych owocach, zbieranych ręcznie w przydomowym sadzie oraz długim, powolnym procesie smażenia.
Wybitnie podkreślają smak podanego na ciepło schabu. Uwielbiamy je jak u babci, na kanapce z masłem. Dodajemy do naleśników i słodkości - ciastek, ciast, deserów i domowych pączków.
Tylko najlepsze śliwki, doglądane z sadowniczą pasją przez Piotra Dmowskiego, trafiają do słoików tworząc obłędne powidła śliwkowe. A dla miłośników świeżych owoców są też jabłka, gruszki, wiśnie i czereśnie.