- Zobacz wszystkie warianty jako listę
KOD | waga | Dostępność | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
|
17.00 PLN | ||||
63E5266B693C1
|
W magazynie
|
24.00 PLN | |||
63E5266B693C8
|
W magazynie
|
30.00 PLN | |||
63E5266B693CB
|
W magazynie
|
55.00 PLN |
Nasz miód wielokwiatowy powstaje z nektaru zbieranego przez pszczoły z nadbużańskich lasów, łąk i pól położonych na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.
To nasze najcenniejsze źródła nektaru i spadzi. Bogactwo sprawia, że nasz miód jest najwyższej jakości i ma różnorodne właściwości dobroczynne.
Barwa: herbaciana, znacznie ciemniejsza niż miodów wiosennych. Po skrystalizowaniu zmienia nieco zabarwienie na jasnobrązowe
Smak i zapach: zdecydowany smak i zapach.
Krystalizacja: konsystencja średnioziarnista
Skład: cukry proste – glukoza i fruktoza
Właściwości lecznicze: miód wielokwiatowy wspomaga mięsień sercowy i jest pomocny przy chorobach wątroby i pęcherza żółciowego.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym.
Informujemy, iż zdjęcia prezentujące oferowany miód mają jedynie charakter poglądowy. Rzeczywisty wygląd w tym w szczególności kolor i konsystencja miodu mogą odbiegać od prezentowanego na zdjęciach.
Małgosia i Jerzy z Pasieki pod Kaliniakiem o pszczołach i miodach wiedzą prawie wszystko. Dlaczego ich miody są takie pyszne? Zawdzięczają to nektarom zebranym na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.