- Zobacz wszystkie warianty jako listę
KOD | waga | Dostępność | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
W magazynie
|
17.00 PLN | ||||
63E5220177741
|
W magazynie
|
24.00 PLN | |||
63E5220177753
|
W magazynie
|
30.00 PLN | |||
63E5220177757
|
W magazynie
|
52.00 PLN |
Nasz miód wielokwiatowy powstaje z nektaru zbieranego przez pszczoły z nadbużańskich lasów, łąk i pól położonych na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.
To nasze najcenniejsze źródła nektaru i spadzi. Bogactwo sprawia, że nasz miód jest najwyższej jakości i ma różnorodne właściwości dobroczynne.
Pochodzenie: z nektaru zbieranego przez pszczoły z różnych roślin uprawnych, łąkowych i leśnych.
Barwa: jasnokremowa, po skrystalizowaniu zmienia nieco zabarwienie na jasnoszare.
Smak i zapach: smak słodki, różny w zależności od składu nektaru. Zapach silny, podobny do zapachu wosku.
Krystalizacja: konsystencja średnioziarnista.
Skład: dużo cukrów prostych, glukoza i fruktoza. Zawiera także dużo krzemu.
Właściwości lecznicze: stosowany jest szczególnie w schorzeniach alergicznych, także w chorobach układu krwionośnego.
Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym.
Informujemy, iż zdjęcia prezentujące oferowany miód mają jedynie charakter poglądowy. Rzeczywisty wygląd w tym w szczególności kolor i konsystencja miodu mogą odbiegać od prezentowanego na zdjęciach.
Małgosia i Jerzy z Pasieki pod Kaliniakiem o pszczołach i miodach wiedzą prawie wszystko. Dlaczego ich miody są takie pyszne? Zawdzięczają to nektarom zebranym na terenie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego.